Administració

Palau Ausit LogoPalau Ausit

des de 1979
ESO, Batxillerat i Formació Professional

Empreses FP Dual Sr. José Alfaro Director de l'Institut Palau Ausit Sr. Oriol Mor Regidor d'Educación, Cultura i Joventut Sr. Lluís Baulenas Director dels SS.TT del Vallès Occidental Reconeixement a l'empresa Alba CELLS a càrrec del Sr. Gastón García Reconeixement a l'empresa INSOLED Reconeixement a l'empresa WINDISH a càrrec del Sra. Ma. Carmen Tienda Reconeixement a l'empresa Talleres JARAMA a càrrec del Sr. Xavi Rodriguez Reconeixement a l'empresa MAAS Grup Automovilístic a càrrec del Sr. Miguel Molina Reconeixement a l'empresa EUROPASTRY Reconeixement a l'empresa DARA PHARMACEUTICAL PACKAGING a càrrec del Sr. Roberto Calvo Reconeixement a l'empresa RESISOPACK a càrrec del Sr. Jordi Fernández Reconeixement a l'empresa MTE Pack a càrrec del Sra. Chelo Díaz Reconeixement a l'empresa SYNCHROPACK a càrrec del Sr. Félix Arroyo Reconeixement a l'empresa BERALMAR a càrrec del Sr. José Cabello Reconeixement a l'empresa INNOVA IT a càrrec del Sr. Joan Frances Instal·lacions de Mecatrònica industrial Instal·lacions d'Automatització i robòtica industrial Instal·lacions d'Automoció Instal·lacions de Mecatrònica industrial Instal·lacions d'Automatització i robòtica industrial Instal·lacions d'Automoció . . . . . . . . .

II Jornada FP DUAL: formació i treball

Per segon any consecutiu, l’Institut Palau Ausit de Ripollet va organitzar una jornada a on el tema de l’FP Dual va ser l’eix de la mateixa. L'objectiu principal d'aquesta jornada, no era un altre que el realitzar un reconeixement a totes les empreses que al llarg d'aquests dos darrers cursos han mostrat el seu interès en la col·laboració amb aquesta nova modalitat en els estudis de la Formació Professional.

En total, van ser convidades les 64 empreses que actualment tenen signat un conveni de col·laboració amb el Departament d'Ensenyament per a col·laborar amb l'Institut Palau Ausit, de cara a acollir alumnes amb contracte laboral o beca-salari mentre aquests estudien el segon curs de qualsevol dels cicle formatius de grau superior que el centre ofereix.

Cal dir que la progressió tant en empreses interessades en acollir alumnes com el nombre d'alumnes acollits s'ha incrementat enormement respecte al curs 2013/14, doncs es va començar el curs 2013/14 amb un cicle formatiu, Mecatrònica industrial amb 10 empreses i 11 alumnes en contracte, a l'inici d'aquest curs 2014/15, que ha finalitzat, van ser 32 empreses i 52 alumnes en contracte de quatre cicles formatius, Administració i finances, Automatització i robòtica industrial, Automoció i Mecatrònica industrial. De cara al proper curs 2015/16, que iniciarem al setembre ja son 64 empreses les que han signat conveni.

S'ha de ressaltar que, a dia d'avui som l'Institut de tot Catalunya que més empreses te en conveni per a aquests tipus d'accions, que permet als alumnes poder treballar i estudiar a la vegada amb un sou i estar donar d'alta a la Seguretat Social.

 

http://www.iespalauausit.com/files/news/data/images/CCFF/II%20Jornada%20FP%20Dual%202015/02.jpgLa jornada es va iniciar amb la visualització del vídeo "La Formació Professional dual a l'Institut Palau Ausit de Ripollet" (a partir del minut 16:30) emès per TV Terrassa dins del programa el Vallès Educa, tot seguit va iniciar la ronda d'intervencions el Sr. José Alfaro com a Director de l'Institut, que va voler ressaltar l'excel·lent feina duta a terme pel professorat del centre i que aquesta feina va sempre dirigida cap a una millora en la Qualitat, tant del servei que ofereix l'institut, com de la formació que reben els nostre alumnat.

Tot seguit es va presentar el Sr. Oriol Mor com a nou regidor d'Educació, Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Ripollet que també va dirigir unes paraules als assistents, per a donar pas a Miquel Molina, Responsable del Servei de Post-Venda del grup d'automoció MAAS Grup Automobilístic, que va enfocar la seva intervenció en exposar la seva experiència dins d'aquest projecte, del qual es troben molt satisfets del seu primer any de col·laboració, ressaltant també que aquest sistema és una molt bona eina per a la incorporació de joves cap al mercat laboral, 

http://www.iespalauausit.com/files/news/data/images/CCFF/II%20Jornada%20FP%20Dual%202015/04.jpg   http://www.iespalauausit.com/files/news/data/images/CCFF/II%20Jornada%20FP%20Dual%202015/13.jpg

http://www.iespalauausit.com/files/news/data/images/CCFF/II%20Jornada%20FP%20Dual%202015/17.jpgPer tancar aquesta ronda d'intervencions es va dirigir als assistents, el Sr. Lluís Baulenas, Director dels Serveis Territorials del Vallès Occidental, en representació del Departament d'Ensenyament, a on va reconèixer la excel·lent feina que l'Institut Palau Ausit realitza dins dels estudis de la Formació Professional, així com el seu prestigi reconegut per les empreses de l'entorn.

Tot seguit el director de l’Institut, José Alfaro i el director de la delegació del Vallès Occidental Lluís Baulenas i el regidor de l'Ajuntament de Ripollet van realitzar el reconeixement de totes les empreses que al llarg del curs han col·laborat en el projecte d’FP Dual, les empreses han estat les següents: Maheco, Clondalkin Pharma Healtcare Spain, Motor Munich BMW, Insoled, Kymos, Kostal, Labware, Windish, Romag, ABB, Aranow, Mass Grup Automovilístic, Moventia, Talleres Jarama, Car-Bus, Flexlink System España, MTEPack, Almirall, Alba CELLS, Dara Pharma, HP, Puig, Sivicom, CIT UPC, Reisopack, Rierge, Mespack, Labiana, Europastry, Synchropack, ATP Packaging, Beralmar.

http://www.iespalauausit.com/files/news/data/images/CCFF/II%20Jornada%20FP%20Dual%202015/27.jpg          http://www.iespalauausit.com/files/news/data/images/CCFF/II%20Jornada%20FP%20Dual%202015/30.jpg

http://www.iespalauausit.com/files/news/data/images/CCFF/II%20Jornada%20FP%20Dual%202015/38.jpg          http://www.iespalauausit.com/files/news/data/images/CCFF/II%20Jornada%20FP%20Dual%202015/43.jpg

http://www.iespalauausit.com/files/news/data/images/CCFF/II%20Jornada%20FP%20Dual%202015/50.jpgTambé es va aprofitar l’acte per a realitzar un reconeixement especial a la fidelitat que l'empresa INNOVA IT ha demostrat al llarg d'aquesta darrera dècada amb el nostre Institut, col·laborant molt activament tant en la formació dels alumnes, com acollint aquests en periòde de pràctiques i posterior contractació, doncs es pot dir que el 80% de la seva plantilla han estat estudiants del Palau Ausit, i recentment han signat el conveni de col·laboració per l'FP Dual, el Sr. Joan Frances com a tècnic i gerent de l'empresa, va ressaltar la bona preparació dels alumnes que surten d'aquest institut no només pels seus coneixements, sinó per la seva formació integral com a persones que han de treballar amb responsabilitat.

La jornada va continuar amb un recorregut per les diferents instal·lacions de l’institut on els alumnes desenvolupen les activitats per a la seva formació teòric-pràctic de la Formació Professional Dual.

http://www.iespalauausit.com/files/news/data/images/CCFF/II%20Jornada%20FP%20Dual%202015/60.jpg

http://www.iespalauausit.com/files/news/data/images/CCFF/II%20Jornada%20FP%20Dual%202015/66.jpg

http://www.iespalauausit.com/files/news/data/images/CCFF/II%20Jornada%20FP%20Dual%202015/DSC_0424.JPG

Per a poder establir converses mes disteses entre els assistents, aquests van estar convidats a un aperitiu en un restaurant proper a l'Institut:

http://www.iespalauausit.com/files/news/data/images/CCFF/II%20Jornada%20FP%20Dual%202015/DSC_0436.JPG

http://www.iespalauausit.com/files/news/data/images/CCFF/II%20Jornada%20FP%20Dual%202015/DSC_0441.JPG

http://www.iespalauausit.com/files/news/data/images/CCFF/II%20Jornada%20FP%20Dual%202015/DSC_0448.JPG

Palau Ausit Logo